Åk gärna buss eller cykla under Storsjöcupen!

Alla som är deltagare i Storsjöcupen, spelare och ledare, åker gratis buss under cupdagarna och inom cupområdet. Om ni har möjlighet åk gärna buss, gå, spring eller cykla till från era matcher. Information om busslinjer finns delvis på storsjocupen.se men den bästa informationen hittar ni på ltr.se eller ladda ner Länstrafikens Jämtlands App 

Om ni tar bilen, tänk då på följande

På Sportfälter/Cuptorget finns det speciella parkeringsområden för Storsjöcupen. Det kommer att finnas en betalparkering som ligger i anslutning till Sportfältet. Och det kommer att finnas en gratisparkering ca 2 km från Sportfältet, därifrån går det gratis shuttlebussar under cupveckan.

Inne på Sportfältet /Cuptorget får endast bilar med tillstånd köra in, såsom personal, färdtjänst och bussar.

I anslutning till Sportfältet vid Fäboleden finns parkeringar för materialbilar, tillstånd till denna parkering delas ut till lagen vid ankomst, 1 tillstånd/lag. (Bilder för parkeringar kommer tas fram)

På övriga arenor finns det olika parkeringslösningar, det är viktigt att ni följer de lokala anvisningarna.

Några viktiga punkter att tänka på när ni parkerar i Östersund under Storsjöcupen

Under Storsjöcupen är det väldigt många besökare i Östersund. Många av er besökare kommer med bilar och här kommer några tips från oss som jobbar med Storsjöcupen.

- I Sverige får man inte parker mot körriktningen

- Det är förbjudet att åka på gång och cykelvägar för att ta sig till en parkeringsyta.

- Vi några av våra arenor är det bilparkeringar som drivs av privata parkeringsbolag, kom ihåg att erlägga avgift på dessa parkeringar. Registrera er innan ni parkerar på någon av dessa appar.

I vissa områden kommer det att bli trång om plats. Tänk på att följa trafikregler och parkeringsregler för allas säkerhet och trevnad!

Varmt välkomna till Storsjöcupen!

Linjekarta för busstrafik i Östersund. Klicka här för aktuella busstider.