FAIR PLAY VÄRDEGRUNDSARBETE

Med utgångspunkt i några händelser under cupen 2023 har Storsjöcupen valt att start upp ett värdegrundsprojekt för våra medlemsföreningar, till en början för de tre äldsta lagen bland killarna.

Fair Play har sedan länge varit en viktig parameter för genomförandet av Storsjöcupen och genom åren har vi diskuterat och förändrat för att känna att vi ska leva upp till devisen. Fair Play har däremot alltid riktats mot matchen och händelser på och intill planen.

Vi vill med detta projekt lyfta begreppet och innebörden av Fair Play att omfatta alla delar inom cupen samt att de lag som spelar på hemmaplan, alltså inte reser hit för att vara med på cupen, också förstår att de är med på cupen även utanför matcherna. Storsjöcupen pågår från tisdag till lördag och oavsett var man bor eller vilket lag man spelar i, så gäller cupens Fair Play för alla.

Vi definierar Fair Play enligt: Förhålla sig till regler och överenskommelser som gör att Storsjöcupen blir en positiv upplevelse och en cup man vill återvända till.

Vi vet att det under en ungdomscup uppstår situationer där spänningen och äventyret sätter logiken ur spel. Med detta projekt vill vi tydliggöra och medvetandegöra hur vi vill att en Fair Play cupdeltagare ska tänka och agera. Målet är att certifiera de som genomgår projektet och också göra ett antal av dessa till Fair Play ambassadörer för Storsjöcupen.

Detta sker genom workshops och föreläsningar med spelarna.   

Projektet genomförs tillsammans med RF/SISU, Länsförsäkringar Jämtland och Föreningen Storsjöcupen. Projektgruppen består bland annat av Tobbe Ryman (projektledare) och Storsjöcupens säkerhetsansvarige, Magnus Eriksson, och Anja Koohonen (RF/SISU).

Målgruppen första året är medlemsföreningarnas tre äldsta pojklag. Den långsiktiga planen är att alla äldre flick- och pojklag skall ta del av innehållet i detta värdegrundsprojekt som skall vara årligen återkommande.  

Tobbe Ryman/ Tim Siebrand

Projektledare Storsjöcupen Fair Play värdegrund

JAG <3 MEJ!